tirsdag den 21. juni 2011

At lave pølser

Da jeg først kom på at jeg skulle lave denne udfordring, var det vigtigt for mig, at jeg fik formuleret det på en måde, som gjorde at man ikke automatisk associerede temaet, med sin vante gang på det lokale lokum. Efter megen tænken frem og tilbage, fandt jeg ud af at det ikke var ladsiggørligt. Min nye udfordring lyder:

Jeg skal lave mine egne pølser

Grillsæsonen er over os og det betyder at man ikke kan afholde en grillsession, uden at smide et par lækre pølser på grillen. Min personlige favorit lige for tiden, er en tyk cheddarostepølse af et mærke som vistnok hedder Midgård. Den er utroligt smagfuld og osten indeni lækker og næsten flydende, forudsagt at man griller dem korrekt naturligvis. De fleste supermarkeder har dem.

Men hvor tjekket kunne det lige være, at servere sine helt egne pølser, som man nænsomt har krydret med alle ens yndlingsingredienser. Her er det vel egentlig kun fantasien der sætter grænser, men jeg skal først og fremmest finde mig noget tarm. Om det hedder pølsetarm, svinetarm, medistertarm eller noget helt fjerde aner jeg ganske enkelt ikke, men det findes der heldigvis fagfolk som har styr på, så jeg skal i den nærmeste fremtid, forhåbentlig i morgen, ned til en god slagter og finde ud af hvad kilo... næh, vel nærmere meter-prisen er på sådan noget.

Dernæst tror jeg at jeg skal finde en grundopskrift til en god pølse, som jeg så efterfølgende kan krydre med hvad mit hjerte begærer. Jeg har ikke kigget på forhånd, men jeg er næsten sikker på at der er noget godt at komme efter, i den bog som min mor ofte har brugt under hendes madlavning. Og hvor heldig er jeg lige, at min kone tog den bog med ind i ægteskabet. Jeg er sikkert ikke den eneste der kender den:

Når opskrift og tarm er fundet, så skal jeg jo have remedierne til at spille sammen og til det formål, må jeg igen takke min kone for at være hurtig på aftrækkeren, da vi skulle beslutte os for hvordan de gavekort vi modtog i bryllupsgave skulle bruges. Din bedste ven i køkkenet må og skal hedde Kenwood! Det bæst vi har ser således ud:

I og for sig er det et simpelt apparat, men den har så stærk en motor at den ville kunne blande cement som var det creme fraiche (overdrivelse fremmer... Den er i hvert fald bad ass!) Så den skal jeg selvfølgelig bruge til at lave farsen. Men det som gør maskinen endnu smartere er nemlig alt tilbehøret:


Jeg ved dårligt nok hvad halvdelen af tingene er til, men jeg ved dog at de sorte cylinderformede anordninger i venstre side af billedet, på en eller anden måde, er beregnet til at få fars i tarm. Så det tegner jo til at blive et spændende projekt.

Så jeg skal finde noget tarm, grave alle mine yndlingskrydderier frem og så potentielt se om jeg kan invitere nogle gæster til pølsesmagning. Og nu må man gerne finde på jokes om afføring!

2 kommentarer:

  1. Haha, det er rigtig god læsning - fortsæt endelig med disse blogs! :-)

    SvarSlet
  2. Mange tak. Det er skam planen at fortsætte langt ud i fremtiden, men nu må vi se om mit dovne væsen ender med at indstille foretagendet. Jeg har dog en liste over ting jeg skal opnå og rigtige mænd er ikke "quitters"!

    Og så er det dejligt at vide, at der er nogen som læser med :-)

    SvarSlet