torsdag den 23. juni 2011

Pølsetarm

Jeg fik hevet mig selv ned til slagteren og fik derpå investeret i 5 meter pølsetarm til 10 kroner meteren. Det vurderede vi (slagteren og jeg) som værende en passende mængde til en førstegangspølsemager. Rigeligt med tarm til at kunne få ordentlig længde på pølserne og samtidig med overskud til eventuelle bøffer (ba-dum tchi).


Pølsetarm lugter ganske forfærdeligt. Som en pakke hakket oksekød, der bliver åbnet en halv måned efter sidste salgsdato. De fleste fyre der har boet for sig selv, ved udemærket hvad jeg snakker om. Og så væsker den også ret voldsomt, så sørg for at have den i en beholder, som ikke gør at vandet løber ud. Vandet lugter ligeså fælt og jeg tvivler på at grøntsagerne gavner af sådan et pølsetarmsvæskeshower (Og så lærte man lige et nyt ord).

Når først man er kommet sig over lugten, så er det bare at stikke fingrene i det, for lige at forstå hvad det går ud på. Lige her kan det være praktisk at vide om mig, at da jeg og mine klassekammerater i vistnok 5. eller 6. klasse, skulle arbejde med papmaché, stod jeg stortudende fordi jeg absolut ikke skulle have fingrene ned i den klistrede masse, og jeg har lige siden generelt haft svært ved klistrede substanser i næsten alle afskygninger. Derfor er det også med forbehold at jeg stikker en enkelt finger mod tarmen så resten af hånden ikke bliver mere grisset end højst nødvendigt (Gem nu numsevitserne til du har læst færdig).


Jeg ville ønske at jeg kunne sætte andre ord på, men jeg føler trods alt at jeg er nødt til at være ærlig om mine oplevelser med disse mandige projekter, så here goes: Konsistensen minder mest af alt om et, for nyligt brugt, kondom. Appetitvækkende? Bestemt ikke. Jeg vil se om ikke jeg kan "træne" mig selv til et andet fokus, når jeg skal have pølsefars ned i tarmen.

Jeg har allerede fundet en grundopskrift på pølsefars, som jeg nok skal dele når tid er, men de mere specifikke krydderier er jeg stadig ikke helt sikker på. Nogle af ideerne lyder dog på:
  • cheddar & jalapenos
  • bacon & timian
  • øl
  • div. kerner og persille
Har du nogle gode ideer til en pølse jeg kan lave, så tøv ikke med at kommentere på dagens indlæg, enten her på blogspot eller på facebook. Hvis ideen er god nok, så kan det godt tænkes at jeg prøver ad :-)

1 kommentar:

  1. Hej...

    Super dejlig blog. Kom gerne med flere indslag og opskrifter...

    Tobias

    SvarSlet