søndag den 26. juni 2011

Pølsemageren

Så blev det søndag og dermed tid til at afslutte denne uges projekt. Jeg startede lige omkring 11 tiden med at få blandet pølsefarsen som bestod af:

1 kg. hakket svinekød
1 spsk. groft salt
peber
½ fint hakket løg
stødt muskatnød
2 spsk. hvedemel
1 æg
3,5 dl. piskefløde

Først rørte jeg kød og salt sammen til det blev sejt. Derefter tilsatte jeg peber, løg, muskatnød og hvedemel og blandede det til det var glat. Ægget blev rørt helt ud i farsen indtil jeg til sidst tilføjede fløden lidt af gangen. Det endte med at se således ud:

Umiddelbart kunne det godt ligne en ganske almindelig frikadelle fars, men fløden gør dog at den føles lidt glattere end førnævnte. Dernæst skulle jeg have gang i de kreative midler, da jeg skulle finde på forskelige ingredienser og til det formål havde jeg heldigvis forsynet mig selv med nogle godter:

Valget faldt på 3 forskellige blandinger:
  • bacon og timian
  • cheddar ost og jalapeños
  • choko ale og cayenne peber
Ikke nogle helt tossede kompositioner, hvis du spørger mig.

Så grundfarsen blev delt i 3, jeg fik tilføjet de ekstra ingredienser til hver og så kom den sande udfordring: arbejdet med tarmen. Før jeg gik i gang fik jeg læst mig frem til at det var en god ide at skylle hele tarmen i lunkent vand. Det gjorde at den ikke revnede så nemt, især når man skal komme tarmen på pølsehornet. Den proces kræver tålmodighed og fingerfærdighed, men når man står med det færdige resultat, kan man også godt mærke at det trods alt er den nemmeste metode. Men tarmen kom da på hornet (der bliver tid til vitser bagefter) og før hele seancen kom i gang, så remedierne således ud:


Herfra handlede det som om at få farsen i tarmen, via kødhakkeren med påmonteret pølsehorn (kødhakkeren er et særligt stykke tilbehør, som kan købes til Kenwood køkkenmaskiner). Og efter at have presset nogle klumper fars gennem røret og skubbet lidt til...:


Ta-daaah! Pølse!

Jeg var oprigtigt nervøs for denne del, da jeg konstant frygtede at tarmen ville knække og al farsen derved løbe ud, men sådan en tarm er særdeles vedholdende og det er ikke her ens bekymring bør ligge, hvis man ønsker at give sig i kast med foretagendet.


De 3 pølser blev herefter kogt i 20 minutter, skåret i mindre stykker, altså ca. alm. pølsestørrelse, for til sidst at blive smidt på grillen og så ellers pryde aftensmåltidet:


Og så det store spørgsmål: Hvordan smagte de?

Tørt... Desværre! Hvilken del af tilberedningsprocessen der formod at gøre alle varianterne tørre aner jeg ikke, men når det så er sagt, så har det helt sikkert givet mig blod på tanden til at prøve en gang mere. Måske uden at koge dem, og med flere af de spændende krydderier... Jeg er dog ikke helt sikker. Min kone mente dog at cheddar ost & jalapeños varianten, smagte af cheeseburger.

Jeg vil anbefale at man IKKE serverer det for gæster første gang man prøver, men jeg vil til gengæld varmt anbefale at prøve hele processen. Det er et fornøjeligt og tilfredsstillende øjeblik når man lægger sin egen pølse i munden...

*suk* Lad vitserne flyve på livet løs. Vi ses i næste uge!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar